Laster: De NKT doet er verkeerd aan tegen de dalai lama te demonstreren

Waarheid: Het is de Western Shugden Society (WSS) die demonstraties tegen de dalai lama heeft georganiseerd, niet de NKT. De WSS is een ad hoc coalitie van Dorje Shoegdenbeoefenaars uit veel verschillende landen, met meer Tibetanen dan Westerlingen.

Sommige tegenstanders van de NKT, met name Tenzin Peljor (zie Achter de leugens), hebben websites gecreëerd en berichten op blogs gezet om te beweren dat het de NKT is die demonstraties tegen de dalai lama organiseert, omdat er veel prominente en seniore NKT-beoefenaars zichtbaar waren bij de demonstraties. Echter, mensen die de demonstraties hebben bijgewoond, hebben dit gedaan als individuele Dorje Shoegdenbeoefenaars, niet als vertegenwoordigers van de NKT. Iedereen die Kadam Dharma beoefent is een beoefenaar van Dorje Shoegden dus het is niet zo verbazingwekkend dat er een groot aantal Kadampa's is dat de demonstraties steunt.

En het is niet verkeerd dat zij zit doen. Voor de redenen waarom Kadampabeoefenaars overal tegen het verbod van dalai lama op hun Beschermeroefening en de poging tot onderdrukking van hun religieuze traditie optreden, zie alstublieft

www.westernshugdensociety.org en

www.wisdombuddhadorjeshugden.org